Färskostbullar
Här är ett par jättegoda bröd som jag vill dela med mig receptet av. De ska kalljäsa i kylen 8-10 timmar. Perfekt att göra på kvällen och grädda till frukost. Har tyvärr ingen bild då de allaredan ligger i magen:)
Till 8 bullar behöver du
25g jäst
2 dl kall mjölk 3%
1 dl kesella
2msk rumsvarmt smör
salt
6-7 dl mjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl solroskärnor
Rör ut jästen i mjölken tillsätt kesella, smör salt & det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Dela i 8 bitar och forma till bullar.
Lägg under bakduk och ställ i kylen 8-10 timmar.
pensla med ägg och strö över solroskärnor grädda 10 min i 225 grader.
Till 8 bullar behöver du
25g jäst
2 dl kall mjölk 3%
1 dl kesella
2msk rumsvarmt smör
salt
6-7 dl mjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl solroskärnor
Rör ut jästen i mjölken tillsätt kesella, smör salt & det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Dela i 8 bitar och forma till bullar.
Lägg under bakduk och ställ i kylen 8-10 timmar.
pensla med ägg och strö över solroskärnor grädda 10 min i 225 grader.
Kommentarer
Carola
Tack för receptet. Bra förslag för att få nybakt bröd till frukost :o) Vilken tur att solroskärnorna skulle va uppe på, för jag är inget större fan av de och då är de ju enkelt att utesluta ;o)
Trackback